Šokolādes saldējuma deserts

100g šokolādes saldējums
70g ābolu-ķirbju-cidoniju ievārījums
50g sviests
50g cukurs
2 olas
drupināti rieksti
rīvēta šokolāde

Olas uzputot ar cukuru. Nav jāputo līdz baltai masai, vienkārši lai cukurs sajaucās ar olu. Pievienot ievārījumu un vēlreiz mazliet uzputot.

Lielākā katlā uzkarsēt ūdeni. Ievietot katliņu ar olu-ievārījuma maisījumu tā, lai tas neaizsniedz ūdeni un vārīt maisījumu ūdens peldē visu laiku maisot. Pievienot gabaliņos sagrieztu sviestu. Vārīt ūdens peldē tik ilgi, kamēr masa kļūst bieza. Noņemt no uguns un atdzesēt. Trauciņos kārtot slāņos - mazliet pakusušu saldējumu, atdzesēto biezeni un vēlreiz saldējumu. Lai būtu veiglāk veidot slāņus pirms katra nākamā trauciņu 20-30 min. paturēt saldētavā. Dekorē ar smalcinātiem riekstiem un rīvētu šokolādi.

Deserts ir tapis sadarbībā ar www.bonappetit.lv

Marcipāna - Saldējuma torte

Šķietami grūti pagatavojama, bet īstenībā ļoti vienkārša un ārkārtīgi garda sadējuma kūka vai torte... var saukt dažādi, bet fakts ir un paliek fakts, šis deserts ir ar "odziņu". Šeit arī piedāvājam jūsu vērtēšanai recepti, ko ir viegli pagatavot mājas apstākļos.

 Sastāvdaļas biskvītam:
125 gr lazdu rieksti (malti)
1 ēd.karote kviešu milti
60 gr. cukurs
2 olu baltumi

Saldējums:
Druvas plombīra saldējums
Druvas Ķiršu saldējums

Citas sastāvdaļas:
~200-300 gr marcipāns
Pūdercukurs
Plānas šokolādes strēmeles, vai skaidiņas.

Pagatavošana:
Biskvīts - Samaļ lazdu riekstus, pieliek miltus, samaisa. Olbaltumu saputo ar cukuru stingrās putās. Abas masas sajauc kopā.
Mīklu izsmērē plānā kārtā uz cepamā papīra, cep 180 'C līdz gaiši brūna.

Kamēr mīkla ir silta izspiež riņķīšus un atdzesē. Biskvīta riņķīti liek formā, virsū liek plombīra saldējumu, tad atkal liek biskvīta riņķīti, tad ķiršu (vai zemeņu) saldējumu. Liek saldētavā, kad viss ir kārtigi sacietējis visu rūpīgi izņem no formas. Paņemam marcipānu, izrullējam ~2-3 mm plānā kārtā, liekam virsū un apvelkam.

Dekorējam ar marcipāna rozītēm, šokolādes gabaliņiem un pūdercukuru.  

Labu apetīti !